T8 - visgerechten 23qr.nl / koken / T8 - visgerechten 2
ÿþ Ultraplus schalen Vis met fijne groenten 3 wortelen (350 gram), 1 ui (100 gram), 2 preien (200 gram), 1 kg vis, 2 eetlepels peterselie, 1 theelepel zout, 30 ml. droge witte wijn Om te serveren: 50 ml. room, vermengd met een mespuntje saffraan Warm de oven voor op 180°C. Schil en was de groenten en snijd in stukjes. Doe deze allemaal in de UltraPlus 3L-schaal. Leg hierop de vis en bestrooi met peterselie, zout en peper en tot slot de wijn. Doe het deksel erop en zet circa 40 minuten in de oven. Haal het deksel eraf, schep de met saffraan gemengde room erover en serveer. Zeebaars Mediterrané 400 gram zeebaarsfilet, 20 kerstomaatjes (in vieren gesneden), 400 gram aardappelen, 100 gram zwarte Riviera olijven, 1 lepel gedroogde oregano, rozemarijn, 2 knoflookteentjes (uitgeperst), 1 rode peper (fijngehakt), 1 citroen, zout Was de aardappelen, prik de schil in en kook ze in de Ultraplus schaal 31. met deksel erop in de magnetron, op vol vermogen, circa 4 minuten. Laat ze nagaren en afkoelen alvorens ze te schillen en te snijden. Maak de zeebaarsfilets schoon en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de aardappelen in schijfjes en leg een eerste laag in de UltraPlus 3L-schaal. Voeg de helft van de kerstomaatjes en de helft van de olie toe, bestrooi dit met de helft van de kruiden, knoflook en peper. Leg op deze eerste laag de vis en bedek deze met de rest van de groenten en aardappel. Besprenkel met citroensap, zout en 4 lepels olijfolie. Zet het deksel met de gnocchi omgekeerd erop en zet in de oven. De eerste 20 minuten op 220°C, dan de Gnocchi uit de oven halen en de visschotel dan nog 10 minuten op 200°C. Lekker met Romeinse gnocchi. Romeinse Gnocchi 500 ml. melk, 125 gram semolina meel, 50 gram boter, 1 eidooier, 4 lepels Parmezaanse kaas, zout Doe de melk in de UltraPlus 3L-schaal, dek af en breng de melk aan de kook in de magnetron (vol vermogen, circa 5 minuten). Voeg zout toe, strooi er dan de semolina bij onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Laten doorkoken in de magnetron (700 Watt, circa 5 minuten), tussentijds een keertje roeren. Voeg dan het zout, 2 lepels Parmezaanse kaas en 50 gram boter toe en meng alles goed. Spreid het mengsel met een Spatel uit over een snijplank tot deze een dikte heeft gekregen van circa 2 cm. Laat volledig afkoelen. Met een stervormig deegstekertje steekt u vormpjes uit en legt deze in laagjes op het deksel van de Ultraplus combi ovaalschaal, bestrooi elke laag met wat Parmezaanse kaas en boter. Zet het geheel op de schaal met daarin de zeebaars. Zet gedurende 20 minuten op 220°C in de oven tot ze een mooi bruin korstje hebben gekregen. Pasta met garnalen en langoustines 250 gram verse deegwaren (bijv. tagliatelle), 25 gram boter, 500 gram gepelde garnalen, 500 gram gekookte langoustines, 3 eidooiers, 150 ml. crème fraiche, 100 gram geraspte Edammer kaas, 100 ml. droge witte wijn, geraspte nootmuskaat, peper, zout, 30 gram verse Parmezaanse kaas Doe in een grote kookpan met gezouten kokend water de verse deegwaren en laat ze er nog 3 minuten na het kookpunt in. Laat ze uitlekken en doe ze in de UltraPlus van 3 L samen met klontjes boter. Doe er de gepelde garnalen en langoustines bij. Giet de eidooiers in een kom in een warmwaterbad (bain marie) en klop los met de Garde. Doe er de crème fraiche, de witte wijn en de met de Raspmolen geraspte Edammer kaas bij. Blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is. Giet de saus over de zeevruchten, bestrooi met verse Parmezaanse kaas, die u met de Raspmolen raspte, dek af en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Dien zeer warm op. - 12 - 12/03/2007
Smakelijk eten!